Meer informatie

  • Het gebeurt regelmatig dat de partner/echtgenoot of één van de ouders van een patiënt de uitslag opvraagt van een onderzoek. Bijvoorbeeld omdat de patiënt zelf niet in de gelegenheid is om te bellen met de praktijk.

    Wij mogen wettelijk gezien geen uitslagen (of in bredere zin: medische gegevens) doorgeven aan bijvoorbeeld partners/echtgenoten of aan ouders van kinderen van 16 jaar en ouder. Zij dienen zelf voor de uitslag te bellen.

    Als de patiënt zelf schriftelijk aan ons heeft bevestigd dat een specifieke andere persoon de uitslagen mag opvragen, mogen wij wel informatie verstrekken.

    Voor meer informatie over het verstrekken van medische gegevens of behandelinformatie aan anderen dan de patiënt zelf verwijzen wij u naar de website van het KNMG.

    U kunt onderstaande machtiging invullen en inleveren bij onze assistente. Of u kunt eenzelfde formulier afhalen bij de balie. Belangrijk is dat alle belanghebbenden het formulier ondertekenen.

    Machtigingsformulier opvragen

  • Tarieven Huisartsenzorg

    Huisartsenhulp valt onder de basisverzekering van alle zorgverzekeraars. Het wordt niet alleen volledig vergoed, maar het gaat ook niet ten koste van uw eigen risico.

    Indien echter gebruik wordt gemaakt van specialistische zorg die binnen de praktijk voor u wordt aangevraagd, zoals laboratorium- of pathologisch onderzoek, dan ontvangt u hiervan een aparte rekening via uw zorgverzekeraar. Hier valt bijvoorbeeld een urinekweek en bloedonderzoek onder, maar ook het nakijken van een stukje huid of het uitvoeren van een SOA screening. Ook een doorverwijzing naar een specialist in het ziekenhuis, het maken van een röntgenfoto of echo gaat ten laste van uw eigen risico. Ook als er geen afwijkingen uit een aanvullend onderzoek naar voren komt. 

    Niets is zo variabel als tarieven in de gezondheidszorg. Voor ons als huisarts is niet bij te houden welke verrichtingen; medicijnen of hulpmiddelen wel, niet of gedeeltelijk vergoed worden. Dit is namelijk verschillend per verrichting; medicijn; hulpmiddel, maar ook per ziektekostenverzekeraar en de door u afgesloten polis. 

    Indien u vragen heeft over de vergoedingen van ‘overige’ medische zorg dan kunt u zich daarom het beste wenden tot uw ziektekostenverzekeraar of de behandelaar of de leverancier van het zorgproduct.

  • Bij onze praktijkassistentes kunt u met veel vragen terecht. Om u de beste hulp te kunnen geven, zal zij vaak wat meer over uw klacht vragen. Het is goed om te weten dat ook zij een volledige geheimhoudingsplicht heeft. De assistente heeft ook een eigen spreekuur op afspraak.

    Bij haar kunt u terecht voor:

    • Bloeddrukcontrole
    • Oren uitspuiten
    • Injecties geven
    • Wondbehandeling
    • Hechtingen verwijderen
    • Uitstrijkjes maken (bevolkingsonderzoek)
    • Behandeling van handwratten
    • Urine-onderzoek op blaasontsteking
    • Gehooronderzoek

    Daarnaast kan zij allerlei vragen beantwoorden over algemene gezondheidsproblemen.
    Als zij u een medisch advies geeft, bespreekt zij dit naderhand altijd met de arts.

  • Ingrid Wirken

    is een gespecialiseerd verpleegkundige die binnen onze praktijk werkt als praktijkondersteuner. Ze heeft de zorg voor patiënten met chronische aandoeningen:

    • Diabetes mellitus: kwartaalcontroles, dieetadviezen, voetonderzoek, instellen op insuline
    • COPD en Astma (luchtewegen problemen): longfuncties afnemen, inhalatie instructie, stoppen met roken
      hart en vaatziekten: risico analyse, enkel/arm index, voedingsadviezen, stoppen met roken
    • Ouderenzorg

    Daarnaast kunt u bij haar terecht voor verschillende onderzoeken, waaronder:

    • Vaatonderzoek van de benen.
    • Voetonderzoek bij diabetes.
    • Longfunctie onderzoek.
    • MMSE test (geheugentest).
    • Maken van een risico profiel voor hart en vaatziekten

    Ingrid is werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag van 8.00 – 17.00 uur.

  • De verpleegkundig specialist is een zelfstandig behandelaar en is medisch geschoold op master niveau op een aantal vakgebieden.

    Susan Kruithof is bekwaam in het stellen van een diagnose en behandelen van een aantal ziektebeelden en klachten bij patiënten die het spreekuur bezoeken. Voor onderstaande klachten verleent zij dezelfde zorg als de huisarts. Het gaat dan vooral om veel voorkomende zaken als klachten van de luchtwegen, oorpijn, keelpijn, huidproblemen, klachten van het bewegingsapparaat, urineweginfecties, SOA, anticonceptie, plaatsen spiraal, overgangsklachten en wondverzorging. Ook voor spoedgevallen zoals een hechtwond of verdenking op een botbreuk kunt u bij haar op het spreekuur terecht.

     

    Doordat de Verpleegkundig Specialist verpleegkundige en medische kennis paraat heeft, kan zij een probleem of een klacht veelzijdig benaderen en heeft ze extra tijd voor uitleg en instructie.

    De verpleegkundig specialist is bevoegd en bekwaam om een diagnose te stellen en kan, wanneer nodig, een recept uitschrijven, bloedonderzoek of een röntgenfoto aanvragen of u verwijzen naar een specialist. 

    Wanneer u belt voor een afspraak zal de assistente aan de hand van uw klachten kijken bij wie u het beste op het spreekuur kunt komen

  • sche problemen onderzoeken om een beter beeld van de klacht te krijgen, de mogelijk nodige behandeling vast te stellen en verdere begeleiding te verlenen.

    Taken van de POH GGZ

    Onder de verrichtingen van de POH-GGZ vallen consulten, visites en telefonisch consulten. Ook kan de POH-GGZ in overleg met de huisarts bekijken of de cliënt doorverwezen moet worden naar de generalistische basis ggz of de specialistische ggz. De POH-GGZ werkt altijd voor en onder verantwoordelijkheid van een huisarts.

    Samenwerking

    Cobi en Ron hebben een breed netwerk van de zorgverleners in onze regio. Iedere zes weken wordt er in de praktijk een multidisciplinair overleg gehouden met andere eerst lijn medewerkers en de huisartsen.

    Ron de Dalie

  • Zoekt u betrouwbare medische informatie op internet? Wij raden deze site(s) aan.

    www.thuisarts.nl

    Amphia Ziekenhuis Breda

    Huisartsen laboratorium SHL

    Mediq apotheek Terheijden

  • Voor de meeste zogenaamde ‘paramedische’ zorgverleners heeft u géén verwijsbrief meer nodig.

    GEEN VERWIJSBRIEF WEL VERWIJSBRIEF
    Diëtisten Logopedie voor kinderen onder 18 jaar
    Ergotherapeuten Audiologisch centrum
    Fysiotherapeuten Eerste afspraak in een ziekenhuis
    Huidtherapeuten  
    Logopedisten (voor volwassenen)  
    Optometristen  
    Cesar therapeuten  
    Mensendieck therapeuten  
    Podotherapeuten  
    Verloskundigen  
    Pedicures  

     

    Zelf afspreken
    U kunt zelf rechtstreeks een afspraak maken met de zorgverlener waar u naartoe wilt. De zorgverleners hebben zelf afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars. Zij geven uw kosten (meestal) aan uw zorgverzekering door. Dat gaat niet via uw huisarts.

    De huisarts ziet wel in uw medisch dossier of u naar een zorgverlener gaat (als u hiervoor toestemming heeft gegeven). Bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut of diëtist. Dat is belangrijk, want zo blijft uw huisarts op de hoogte van uw gezondheid.

  • Uw eigen huisarts kan u géén geneeskundige verklaring geven. Een onafhankelijke huisarts wel.

    Wat is een geneeskundige verklaring?
    Een geneeskundige verklaring is een brief met het oordeel van een arts. Dat oordeel kan gaan over of u dingen kunt doen. Bijvoorbeeld werken, autorijden en naar school gaan. Het kan ook gaan over of u recht heeft op hulp. Bijvoorbeeld een parkeervergunning of een aangepaste woning. Een geneeskundige verklaring noemen ze ook wel een medische verklaring of een doktersverklaring.

    Alléén via een onafhankelijke arts
    Alleen een andere arts dan uw eigen arts mag een geneeskundige verklaring aan u geven. Deze arts kan een oordeel geven over uw situatie zonder daar zelf een mening over te hebben. Zo kan uw eigen huisarts zich bezighouden met uw zorg en een goede relatie met u. De onafhankelijke arts vraagt als het nodig is informatie op bij u of uw eigen arts. Daarvoor is uw toestemming nodig.

    Waar u een onafhankelijke arts vindt
    Vraag de organisatie die de geneeskundige verklaring nodig heeft om advies. Zij kunnen u verwijzen naar een onafhankelijke arts die de eisen kent voor de hulp die u nodig heeft.

    Andere mogelijkheden

    • Vraag de organisatie die de geneeskundige verklaring nodig heeft of uw eigen oordeel over uw gezondheid genoeg is.
    • Deel zelf (een deel van) uw medische gegevens met de website MijnGezondheid.net via ‘Mijn dossier’ en ‘Dossier opslaan’.
    • Vraag uw huisarts om een kopie van uw medische gegevens.

    Meer informatie over de geneeskundige verklaring vindt u op de website van de beroepsvereniging voor artsen (KNMG): https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/geneeskundige-verklaring.htm